Acasă  / Igienizarea profesonala - detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, airflow si fluorizare dentara | Timisoara

Igienizare profesionala - detartraj cu ultrasunete, periaj profesional, airflow, fluorizare | Timisoara

Mentinerea sanatatii orale prin manopere de preventie

Prin prevenția primară se înțelege descoperirea cauzelor generatoare de boală și aplicarea unor proceduri și tratamente care vor preveni apariția bolilor.

Prevenția secundara – reprezintă surprinderea bolilor în faze de debut când prin aplicarea tratamentelor putem stopa evoluția bolilor.

Îndepartarea tartrului dentar - detartrajul cu ultrasunete

Prin detartraj se îndepartează placa bacteriană mineralizată (tartrul) de pe dinți și de sub gingie dar și petele colorate de pe suprafața smalțului. Detartrajul dintilor cu ultrasunete este mult mai eficient decât cel realizat manual și mai puțin traumatizant pentru dinți și gingii.

Detartrajul cu ultrasunete se realizează mult mai rapid decât cel manual. Vârful ansei aparatului utilizat pentru detartrajul cu ultrasunete poate ajunge și sub gingie, de unde va îndeparta tartrul și placa bacteriană. Detartrajul cu ultrasunete previne apariția gingivitelor și a afecțiunilor parodontale. Prin această metodă de curațare se pot îndeparta și petele de pe dinți provocate de cafea, ceai sau nicotină, care nu pot fi îndepărtate manual.

Detartrajul dentar trebuie efectuat o data la 6 luni. Pentru fumători această procedură trebuie realizată la 3 luni. Persoanele cu afeciuni parodontale vor efectua detartrajul la indicatia medicului.

Air Flow

Air flow-ul este o procedură de igienizare profesională a dinților, destinată îndepărtării  placii bacteriene și a petelor de nicotină, cafea și alimente colorate.

Air flow-ul este recomandat în asociere cu igienizarea profesionala - detartrajul cu ultrasunete și periajul profesional. Acesta poate fi realizat și ca manoperă unica ce se poate repeta o data la 3 luni.

Realizează un masaj gingival eficient, care stimulează circulația sangvină locală, reușind să reducă aproape complet sângerarile gingivale.

 

Produse utilizate in mentinerea sanatatii orale

Aţa dentară monofilament reprezintă cea mai nouă tehnologie şi prezintă avantajele de a nu se rupe sau scămoşa precum şi de a aluneca mult mai uşor pe suprafaţa interdentară, fiind astfel mult mai uşor de utilizat. Apa de gură este o solutie apoasa folosita dupa periajul dentar pentru clatirea gurii. Are avantajul ca îndepărtează resturile alimentare din locurile greu accesibile și împrospătează respirația.

Periajul profesional al dintilor

Periajul profesional se realizează în cabinet cu ajutorul unei periuțe montate la piesa scaunului stomatologic și cu o pastă abrazivă specială.

Periajul stomatologic profesional se realizează după detartrajul cu ultrasunete și are ca rol lustruirea și netezirea suprafețelor dentare.

Acest procedeu se realizează cu perii speciale pe care sunt aplicate diferite substanțe sub forma de pastă. Se folosește o pastă de dinți abrazivă profesională cu o granulație crescută sau medie, în funcție de tipul colorațiilor existente pe dinți. Spațiile interdentare sunt curățate cu benzi abrazive de diferite granulații.

Placa bacteriană este principalul factor ce duce la apariția cariei dentare și a bolii parodontale, aceasta putând fi îndepărtată doar prin periaj profesional realizat în cabinetul stomatologic.

Fluorizarea

Înainte de a începe procedura de fluorizare, este necesar să realizăm un periaj profesional. Dacă tartrul este prezent, acesta va fi îndepărtat prin detartraj cu ultrasunete.

În cazul pacienților cu cario-activitate crescută aplicarea gelurilor cu fluor se face în 4 sedințe succesive la intervale de 2-7 zile. Dupa aplicările cu fluor inițiale pacientul poate fi rechemat la intervale de 3, 6  sau 12 luni, când se va realiaz o singură aplicare.  

În cazul pacientului cu o cario-activitate redusă, recomandarea este de o singură aplicare pe an.

 

 

 

ÎNREGISTREAZĂ O PROGRAMARE !

PROGRAM DE LUCRU
Luni 09 - 14
Marți 14 - 20
Miercuri 14 - 20
Joi 14 - 20
Vineri 14 - 20
Sâmbătă/Duminică ÎNCHIS