Acasă  / Fatete dentare din ceramica sau din compozit

Fatete dentare din ceramica sau din compozit - Timișoara

Ce trebuie sa ştii legat de faţetele dentare?

Fațetele dentare schimba forma, nuanța și textura dinților în doar câteva ședințe. Pacienții care refuză tratamentul ortodontic iși pot corecta defectele de poziție ale dinților cu ajutorul fațetelor dentare ceramice sau din compozit.

Ce tipuri de faţete dentare există?

Medicul dentist poate pune la dispoziţia dumneavoastră faţete dentare realizate din două tipuri de material : faţete dentare din răşini sau faţete dentare ceramice. Este adevărat că fațetele ceramice sunt mai scumpe comparativ cu cele din rășini, dar prețul acestora se amortizează în timp.

Ce diferențe sunt între fațetele ceramice și cele din rășină

Fațetele dentare din compozit sunt realizate în cabinetul de medicină dentară într-o singură ședință. Dezavantajul lor este că se pot fisura, se pot fractura și își pot modifica culoarea mult mai ușor decât fațetele de ceramică.

Fațetele din ceramică reprezintă niște straturi fine ceramice depuse într-o singură structură și cimentate pe partea frontală a dinților.Medicul va îndepărta un strat foarte fin de smalț de pe suprafața dintelui, realizând un spațiu necesar fațetei. Unii pacienți nu necesită prepararea dinților în realizarea fațetelor, acestea numindu-se fațete ”no-prep”.

Durata tratamentului

Întregul proces de realizare și cimentare al fațetelor ceramice poate fi completat în trei până la patru sedințe de tratament. În primul rând, este faza de planificare; medicul dentist examinează dinții și explică procedura operatorie.

Proceduri de realizare înainte de prepararea dinților

Înainte de a începe tratamentul, dacă dintii nu sunt in stare perfectă, aceștia ar putea avea nevoie de curățare, albire, tratament gingival și de îndepărtarea cariilor sau îndepărtarea și schimbarea obturațiilor vechi din compozit.

Proceduri de realizare după proxilaxie și odontoterapie

Medicul dentist va amprenta dinții și va face o previzualizare a lucrării protetice finale prin realizarea unui model din ceară numit wax-up reprezentând "forma ideala a dinților”. Modelul de ceară (waxup-ul) va fi utilizat ca un ghid pentru prepararea dinților și pentru realizarea fațetelor dentare din ceramică sau din rășină.

Care sunt efectele secundare? Cât timp vor rămâne dinți

Apoi, vine faza de pregătire, în care medicul dentist poate elimina un strat subțire de smalț de la suprafața dintilor. Va fi înregistrată o altă amprentă a dinților, precum și nuanța acestora.

Urmează etapa de realizare a fațetelor dentare provizorii ce vor fi purtate până când fațetele dentare permanente vor fi disponibile. Un model al dinților dumneavoastră este trimis la un laborator dentar, care realizează fatetele ceramice. Veți reveni la cabinetul dentar unde fațetele ceramice vor fi cimentate pentru a fi fixate definitiv.

ÎNREGISTREAZĂ O PROGRAMARE !

 

PROGRAM DE LUCRU
Luni 09 - 14
Marți 14 - 20
Miercuri 14 - 20
Joi 14 - 20
Vineri 14 - 20
Sâmbătă/Duminică ÎNCHIS