Acasă  / Obturatii (Plombe)

Obturatii (plombe) din materiale estetice

Tot ceea ce trebuie sa știi despre plombele din compozit.

Obturatiile (plombe) dentare realizate din materiale estetice precum compozitul, cimentul ionomer de sticla sau cimentul ionomer modificat cu rasini ofera o modalitate rapida de a repara o varietate extinsa de defecte dentare cum ar fi:

  • fisuri
  • lipsuri de tesut dentar datorare unor traumatisme
  • diasteme sau treme (spatii intre dinti)
  • dinti scurti sau inegali
  • carii
  • dinti ce prezinta diferite coloratii pe suprafata acestora
  • inlocuirea unor obturatii (plombe) realizate din amalgam

Primul sistem din Timisoara - SONICFILL - OBTURATII (PLOMBE) REALIZATE CU TEHNOLOGIE BAZATA PE ENERGIE SONICA

Ce implica tratamentul de realizare a unei obturatii (plombe) ?

După inspectia dintelui in cauza, medicul dentist va selecta materialul cu care va realiza obturatia (plomba) in functie de culoarea dintilor vecini pentru a nu aparea diferente de culoare ulterioare.

Dupa caz, acesta va realiza procedurile initiale - indepartarea cariei in totalitate, indepartarea obturatiei vechi de amalgam, etc., ulterior medicul va folosi materialul ales pentru realizarea obturatiei refacand relieful dintelui in concordanta cu varsta si cerintele pacientului. Acest lucru înseamnă, ca un efect de cameleon, noua obturatie va avea aceeasi culoare cu dintele, fiind foarte greu de a face diferenta intre zona restaurata si suprafata de smalt sanatoasa a dintelui. Pentru a restaura suprafata complexa a unui dinte, in general, se utilizeaza minim 3 (trei) nuante de material compozit. Aceste materiale sunt realizate in functie de zona pe care trebuie sa o refaca, fiind concepute separat pentru dentina si smalt.

PROGRAM DE LUCRU
Luni 09 - 14
Marți 14 - 20
Miercuri 14 - 20
Joi 14 - 20
Vineri 14 - 20
Sâmbătă/Duminică ÎNCHIS